Yazı Evi'nde Deeksha yaptık

Cumartesi, Aralık 07, 2013

Benim en çok sevdiğim bireysel çalışmalardan olan deeksha ve çakra meditasyonu çalışmasını Yeşim Cimcoz Yazı Evi'nde ilk grubumuzla yaptık.

Çakralarımızdan, enerji bedenimizden, neden çakra dengeleme ve şifalandırma çalışmaları yaptığımızdan konuştuk.

Yazı Evi'nin hınzır ve sevimli olduğu kadar başarılı muhabiri İlhami, dün akşama dair gözlemlerini paylaşmış..:) Ben okurken çok keyif aldım, sizler de okumak isterseniz; buradan ilgili makaleye ulaşabilirsiniz... Konuya böyle pat diye girdik ama konu detaylarını da bu nokta da yazmamak olmaz..:) Hadi bakalım mı çakra neymiş, ne yer - ne içermiş..:)

Şimdi efenim çakra bildiğiniz üzere (ya da şimdi öğreneceğiniz üzere :) ) sanskritçe tekerlek anlamına gelir. Fiziksel bedenimizde ki enerji merkezlerimizdir kendileri. Her bir çakranın ayrı bir görevi, konusu vardır. Bununla ilgili epey uzun bir bilgilendirme yazısı web sitemde bulabilirsiniz. 7 ana çakramız ve ilgili konularını ise şöyle özetleyebilirim...


Kök Çakra / Rengi Kırmızı / Konusu Güven 
Dengeli çalıştığında kendimizi güvende ve korunuyor hissederiz. Toprakla, yaşamla bağlantımız güçlü olur.

Sakral Çakra / Rengi Turuncu/ Konusu Yaratıcılık
Dengeli çalıştığında yaratıcılığımızın idrakinde, hayatımızı sevgi dolu yaratırız.

Solar Pleksus Çakra / Rengi Sarı / Konusu Kimlik
Dengeli çalıştığında gücümüzü sevgiyle kabul ettiğimiz ve gücümüzü sevgiyle kullandığımız bir bilinçte yaşarız.

Kalp Çakrası / Rengi Yeşil / Konusu Koşulşuz Sevgi
Dengeli çalıştığında koşulsuz olarak sevildiğimizi hisseder, ilişkilerimizde ve hayatımızda koşulsuz sevgi ile yaşarız.

Boğaz Çakrası / Rengi Açık Mavi / Konusu İletişim ve Kendini İfade
Dengeli çalıştığında kendimizi rahat ve sevgi dolu ifade ettiğimiz, sağlıklı iletişim kurabildiğimizi hissederiz.

Üçüncü Göz Çakrası / Rengi Koyu Mavi / Konusu Sezgiler ve İlham  
Dengeli çalıştığında iç sesimiz, sezgilerimiz çok daha güçlüdür ve kendi yolumuzda rehberlikler alabiliriz.

Tepe Çakrası / Rengi Mor / Konusu Gerçeklik ve Kaynakla Bağlantı
Dengeli çalıştığında birlik duygusunu hisseder ve yaşarız. Kaynakla bağlantımız güçlü olur.

Şimdi; hayatımıza baktığımızda, bu alanlardan herhangi birinde zorlanma, akışta olamama gibi sıkıntılar yaşıyor isek bu bize çakra dengeleme ve şifalandırma çalışmaları yapmamız hakkında fikir verebilir. Çakra dengelemenin çeşitli yolları ve yöntemleri mevcut. Reiki ile, Gümüş Mor Alev ile, olumlamalar ile, vs.. birçok farklı yöntemle dengeleme yapmanız mümkün. Biz ise dün akşam çakra meditasyonu ile bunu uyguladık. Her hafta Yazı Evi'nde tekrarını yapmaya karar verdik.. Sizi de bekleriz..:)

Deeksha İlahi Dokunuş Enerjisi
Biraz da meditasyon sonrası aktarımını yaptığım Deeksha, diğer adıyla İlahi Dokunuş Enerjisi'nden bahsedeyim.. Deeksha Enerjisi beynin her iki lobunu da aktive ederek, beyinde nörobiyolojik bir dönüşüm yaratır. ilk 6 yaşta aktif olan ve sonrasında aktivitesini en aza indirdiğimiz, beyindeki frontal lobumuza da etki ederek an'da yaşama potansiyelimizi gerçekleştirir. Beyinde ki bu dönüşüm ise, zihnin gereksiz cızırtılarını-gereksiz ve bitmeyen iç sesleri azaltarak dinginlik ve huzur sağlar. Aynı zamanda bu enerji aktarımı sırasında, kendinizle ilgili bir niyette bulunuyorsunuz ve kaynakla niyetiniz arasında bir enerji yaratılıyor.. Bu aktarım sonrasında niyetlerin çok kısa sürede gerçekleştiği deneyimlenmiştir.. Elbette bireyin ve bütünün en yüksek hayrına...

Meditasyon ve enerji çalışmalarının en büyük yararı, sizin yüksek bilinçte yaşamanızı desteklemesidir. Yüksek Bilinç hayırlıdır, destekleyicidir, yaratıcıdır, yapıcıdır. Düşük Bilinç ise yıkıcı, zorlayıcı ve tekrarlayıcıdır. Biz ya birlik halinde ya da çatışma halinde yaşamayı deneyimliyoruz. Birlik hali bedeninize, ruhunuza ve zihninize iyileşme getirir.

Burada sizin seçiminiz devreye girer, siz hangi bilinç düzeyinde yaşamayı ve hayatı deneyimlemeyi seçiyorsunuz? Sevdiğim sözlerden biridir; " Tırtıl, kelebek olmadan önce koza oluşturur. Sürece ihtiyaç duyar... "Siz bugün kozanızı nasıl oluşturuyorsunuz?

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİN :)

0 yorum

Popular Posts