Kalbinizle Tanışmak

Çarşamba, Haziran 17, 2015




Sizi harekete geçiren bir canlılık, bir yaşama gücü, bir enerji, bir dirilik vardır. Her zaman sadece biri hayata geçebileceği için bu ifade eşsizdir.
Bunu engellerseniz, başka koşullar altında asla var olmayacaktır.
"Martha Graham"


Bu canlılık, bu yaşama gücü çevremizdeki dünyayla ve insanlarla ilişkilerimize dair algımızı öylesine çok etkiler ki bir an bile düşünmeden varlığını kabul edebiliriz. Kendimizi hayat dolu hissettiğimizde, fiziksel ve spiritüel olarak kalbe uyumlu olduğumuzu hissederiz. Bu süreçlerde yakınlıklarımızı, zayıflıklarımızı ve hatta pratik kararlarımızı açıklamak için kalbimizden feedback yani geribesleme alırız. Yakınlığımızı "Sen kalbimdesin!"; zayıflığımızı "Kalbim sızlıyor!"; pratik kararlarımızı ise "Bunun doğru olduğunu yürekten biliyorum!" gibi ifadelerle anlatırız. Bu ifadelerin çoğu zaman sadece lafın gelişi kullanıldığı düşünülür. 

Ancak gerçek şu ki kendimiz hakkında bir referans noktası kullanmaksızın konuşamayız. Çünkü nadiren farkına varılan ama çok etkili olan bu enerji, kendimize ilişkin hislerimizle iç içe geçmiştir. Bu yüzden bir olayın "kalbimizi kırdığını" ve bir haberi duyunca "kalbimizin duracak gibi olduğunu" söyleriz. Bu ifadeleri duyanlar da empati içinde başlarını sallarlar. Hiç kimse "aslında" ne ifade edilmek istendiğini sorma ihtiyacı duymaz. 

Kalbimizle enerjik ilişkimizden gelişen dil, sessizce paylaşılan bir anlam taşıyabilir. Bununla birlikte sadece kendinize ait kişisel bir anlam da taşır.

- Dr. Paula M. Reeves


BUNLARI DA SEVEBİLİRSİN :)

0 yorum

Popular Posts