OtoHipnoz İle Stresten Arınma

Perşembe, Haziran 13, 2013

Gün içerisinde yaşadığınız stresten arınmak istediğinizde ve Fiziksel rahatlamaya ihtiyaç duyduğunuzda kullanabileceğiniz bir otohipnoz kaydı çalışması...

 AMAÇ: Zihni telkinler yoluyla bir noktaya odaklayarak, fiziksel bedenin derin rahatmasına izin vermektir.



Temel otohipnoz işleyişi

Faz-1

Öncelikle rahatsız edilmeyeceğiniz, mümkünse dış gürültülerden (trafik,telefon ya da televizyon sesi) uzak bir mekanda bulunun. Bulunduğunuz odada ışıkların azaltılmış - loş olması, giysilerinizin rahat olması önemlidir. Uzanmak istemiyorsanız, rahat bir koltukta oturabilirsiniz. Oturmak sizi daha da iyi hissettirebilir. Bu durum size; kontrolün tamamen sizde olduğu ve bedeninizi, hayatınızı iyileştirmek için iyi bir şeyler yaptığınız hissini verir. Otohipnoz’da ki tekrarlarınız arttıkça, bütün bu ritüellere ihtiyacınız kalmayacaktır. Egzersizin faydaları sizi şaşırtacaktır. Başlangıçta istediğiniz kadar derin rahatlama yaşayamazsınız bu sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Birkaç çalışmadan sonra, egzersizin ne kadar faydalı olduğunu daha çok deneyimleyeceksiniz.

Faz-2

Doğal ritmik solunum. Gözlerinizi kapatıp, dikkatinizi vücudunuzun doğal solunum ritmi üzerine odaklayın. Sadece doğal nefesler alıp-verin. Nefes alın, nefes verin. Gerginlikten uzak nefes alın. Gevşek biçimde nefes alın.

Faz-3

Bilimsel vücut gevşemesi. Aldığınız her nefesle kaslarınızın gevşemesine izin verin. Siz aldığınız nefeslerle bilinçli olarak bedeninizi gevşetmeye izin verdikçe, daha da rahatladığınızı hissedeceksiniz. Ses kaydında ki yönlendirmeler ile bahsedilen bölgelerde alacağınız derin nefesler, o bölgede ki tüm gerginliğin, sıkışmış enerjinin salıverilmesini mümkün kılacaktır.

Faz-4

Olumlu hayal kurma. (imajinasyon) Yine ses kaydında ki yönlendirmelerde, bahsedilen durumları hayal gücünüzü kullanarak kurgulamak zihninizi bir noktaya odaklayacak ve bedeninizin tamamen gevşemesine izin verecektir.


NOT: Bu çalışma herhangi tıbbi uygulama yerine geçmemektedir.Çalışma subliminal mesaj içermemektedir. (Subliminal mesaj veya Bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısının limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır.) Verilen telkinler fiziksel rahatlamaya yönelik olup, duyulabilecek düzeydedir. Yine de, telkin çalışmalarında "kontrol" düzeyi her kişide farklı işlediği için; çalışma sizi iyi hissettirmez ise çalışmaya devam etmeyin.

Hulya

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİN :)

0 yorum

Popular Posts